Band met stip

IMG_2664Net even te enthousiast mijn achterband vervangen! Volledig gespitst op een handige manier om de band op de velg te krijgen – met wat afwasmiddel voor de glij – toch even een puntje over het hoofd gezien. De rode stip!

Op mijn Metzeler band zit een rode stip en – zo las ik te laat in bandenliteratuur (o.a. op dansmc.com) – het is de bedoeling dat deze ter hoogte van het ventielgat in de velg komt te liggen.

Waarom? Nou omdat dit de balanspositie van de band is ofwel de minst zware plek van de band. En omdat het ventiel het zwaarste punt van de velg is, hoeft er minder balanceergewicht gebruikt te worden.

Mijn 3.25×19 band kent geen richtingspijl. Dus nee, ik heb de band niet verkeerd om kunnen monteren.

Overigens ook met gebruik van afwasmiddel werd de bandenwissel nog een aardig partijtje vrij worstelen. Zo zeer dat ik mezelf een weekje vrijaf heb gegeven van de sportschool.

En volgende week neem ik weer vrij: dan ga ik de band op de goede plek in de velg leggen.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie