Central Classics: meer motorminded

Met meer nadruk op onderdelen en de tweewieler-zelf wil organisator Titus Nietsch met een bromfiets- en motorbeurs de sfeer van ‘de oude Vehikel’ weer laten keren. Op zaterdag 19 en zondag 20 december gaat in de Expo Houten hallen bij Utrecht de eerste aflevering van Central Classics van start.

Nietsch, eigenaar van Alltimers (klassieke motoren): “Ik heb altijd aan Vehikel IMG_2273deelgenomen. Toen bleek dat dat echt niet meer terug zou komen, ben ik zelf gaan organiseren. Ik miste evenals een aantal andere handelaren een goed bereikbare beurs in het midden van het land.”

Het initiatief viel bij de collega-handelaren kennelijk in goede aarde:  Nietsch heeft de aanvankelijk ingeplande 5200 m² uitgebreid naar 7.000. De ongeveer 110 stands zijn verspreid over twee hallen.

De organisator: “Het aantal stands voor gereedschap, helmen en kleding heb ik beperkt gehouden om het accent meer te leggen op bromfietsen en motoren. Zo heb ik per hal ook niet meer dan één – goede – gereedschapsstand. Daarnaast wat speciale dingen zoals een stand  met polijstmateriaal en een met draaibankspullen.

Bij de ingang zal een speciale Kreidler-racer zijn te bewonderen.

De verdeling van de bijna 110 stands in ca. 60 motorfietsgericht, 30 brommers en 20 algemeen, zal ook de instemming hebben van veel motorsleutelaars, Deze groep bleef meer en meer weg bij Vehikel omdat het aandeel bromfietsen de beurs ging overheersen.

Nietsch weet ook dat zeker niet alle bezoekers van huis gaan met de gedachte een motor of bromfiets te kopen. Soms heb je ook een leuke dag gehad als je een handig tangetje op de kop hebt getikt of zelfs helemaal niets hebt gekocht. “Het is dan ook zoeken naar de juiste verhouding om voor handelaren en bezoekers een aantrekkelijke beurs te  organiseren.”

Nadat de Veemarkthallen in Utrecht, jarenlang het vaste Vehikel-adres, in 2011 werden gesloopt, volgde een uitstapje naar Rosmalen. Daarna volgde in 2013 Zwolle waar in april  2014 de laatste Vehikel plaatsvond. Vehikel vond drie keer jaarlijks plaats. Bedoeling is dat Central Classics er twee keer per jaar is. Na deze eerste decemberbeurs is de volgende in 2016 in het weekend van 2 en 3 april.

Met  de site www.centralclassics.nl/ heeft de huidige beurs een handig ‘programmaboekje’. Daarop onder meer een overzicht van deelnemende handelaren. Sleutelaars, maak je bestellijst alvast maar klaar.

De beurs aan de Meidoornkade  24  in Houten begint om 10 uur. Entree bedraagt 10 euro. Dames en kinderen tot 12 jaar gratis.

 

 

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie