Aantrekken en afstoten

Aardmagnetisme, ijzer en spinazie. Maakt het gezien de magnetische veldlijnen uit waar je met je magneetontstoken motor rondrijdt? Hebben de gps-positie en daarmee de magnetische veldlijnen invloed op de werking van je magneet? Moet je in Zuid-Amerika minder spinazie eten, of jezelf juist met ijzer bijvoeren om de boel draaiend te houden?

En omgekeerd als we met zijn allen vanaf de noordpool naar het zuiden rijden. Kunnen we dan het aardmagnetisme beïnvloeden? Zit er zoiets in als een Magneto Tour 2016?

IMG_2164RMaar misschien is het beter in deze onzekere tijden onze gezamenlijke magneetkracht in te zetten en oostwaarts te rijden om een mobiel verdedigingssysteem te vormen waarmee Poetins ‘Pershings’ op een magnetische muur botsen en worden teruggedrongen? Inslaand als een boemerang in een ijzerhoudende Oeral.

En o paniek, wat gebeurt er allemaal met je magneet als je met een tas vol bierblikjes aan het stuur naar huis rijdt?

Bezig aan een verhaal voor het Norton-clubblad Unapproachable probeer ik iets zinnigs te noteren over magnetisme en ontstekingen. En dan dit. Ik zal onze gewaardeerde Spechtenborst vragen die flauwekul eens serieus uit te werken in een van zijn columns. Aantrekkelijk idee.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Aantrekken en afstoten

  1. Pingback: Ouwe motorbaasjes - BoemknalplofBoemknalplof

Geef een reactie