Klassiekerschaamte

IMG_5976Word wakker uit je winterslaap! Voordat het voorjaar aanbreekt moeten we te zadel gaan om met duizenden klassieke motorfietsen het Malieveld te bezetten.

Natuurlijjk is het van de gekke dat tractoren en shovels, ja zelfs leraren Duits op hun oude Fongersen, het Haagse protestterrein omploegden, terwijl het rond ons motorrijders oorverdovend stil is gebleven. Geen wheelie, geen burnout, nog geen steigerende Kreidler heb ik er waargenomen. Hebben we dan anno 2020 helemaal geen belangen, geen idealen meer?
Nu zelfs de Boeings elektrisch zullen moeten taxiën, mag je erop rekenen dat ook wij door de stikstofellende nog een zware pijp te roken krijgen. En dan bedoel ik meer dan die snelheidsbeperking tot 100 km/uur. Een snelheid die een groot deel van onze klassiekers overigens niet eens zal aantikken.

De organisaties, zeg maar de sector, hebben zich na de gefaseerde presentatie van de stikstofplannen buitengewoon mak gedragen. De KNMV laat heel deemoedig weten dat stikstofmaatregelen nodig zijn en slikt de 100 kilometer zonder blikken of blozen.
Motorrijders Actiegroep MAG met ruime Malieveldervaring doet er het zwijgen toe; haar laatste stikstofverhaal dateert uit 2012. De Fehac die het opneemt voor historische, klassieke motorvoertuigen, joeg stikstofcommissie-voorzitter Johan Remkes flink de gordijnen in en jijbakte er vorig jaar nog vrolijk op los (‘oldtimers rijden veel en veel minder dan een doorsnee oude auto’), maar reageert evenmin op de laatste stikstofplannen.

Waarom moeten we nou uit die winterslaap? Dat komt door de boeren. Zij verklaarden zich in oktober na het omploegen van het Malieveld bereid de grasschade (slordige 9.000 euro) te vergoeden. En in het voorjaar zouden ze terugkomen om de beschadigde taluds te herstellen.
Juist die kapotgereden glooiingen met hun diepe tractorsporen rond het Malieveld vormen een machtigmooi parcours voor een rondje trial of cross op de BSA B40 of de Greeves Griffon.

Dus gooi je klassiekerschaamte van je af, en te zadel met wheelies en burnouts in Den Haag.

Dit bericht is geplaatst in blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie