Partnercursus

logo-xs650-klubEen cursus electra en bedrading? Leuk idee. Workshop aluminium lassen? Nooit weg. Maar een cursus voor onze partners?

Het is de Yamaha XS650 Twin Klub die het heeft aangedurfd om vrouwen, familie, vrienden, vriendinnen inzicht te geven in wat er zich nou in hemelsnaam allemaal afspeelt in die tot ’s avonds laat verlichte schuur achter het huis.

Met een workshopje voor hun partners hopen de leden op begrip voor olievlekken in broek en trui, voor vette vingervegen op de deurpost en misschien wel voor een af en toe opkomend slecht humeur of het vergeten van de trouwdag.

Het is het altijd goed geïnformeerde magazine Auto Motor Klassiek dat op zijn site melding maakt van deze opmerkelijke cursus.

Het is nog even gissen maar mogelijk ontdekte het clubbestuur dat het aantal echtscheidingen onder de leden ver boven het landelijk gemiddelde uitsteeg en dat er hard moest worden ingegrepen. Kan ook zijn dat de XS-en bovenmatig veel onderhoud vergen, nog meer dan bijvoorbeeld de Engelse originelen waarvan ze een kloon vormen.

Als je gelukt heb, deelt je partner je hobby door van tijd tot tijd achterop te klimmen of zich in de zijspanbak te wurmen. En daar mag het wat mij bereft dan ook wel bij blijven.

Mijn uitgangspunt is: geef niet teveel kijkjes in de garage. Dat maakt je uiteindelijk alleen maar chagrijniger als het een keertje even tegenzit. Want dan komt vroeg of laat de vraag ‘of je al aan de bougie gedacht had’. Of dan moet er een webcam worden ge├»nstalleerd om vanuit de keuken even mee te kunnen kijken naar jouw verrichtingen achter de werkbank.

Ik verkies het isolement in en van de schuur en houdt het mysterie graag in stand. Maar waar ik wel jaloers op ben is het grote scala aan cursussen dat de XS-club met strakke regelmaat elke maand voor zijn leden verzorgt. Greepje uit het aanbod: remsysteem, bedrading, pech onderweg, wiel spaken. Contactadres: secretaris@xs650.nl.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie