Een warm (olie)bad

Zoek hem op Sump, de Engelse motorsite. Ik volg www.sumpmagazine.comSUMPlogo al een maand of wat, en Sump (ofwel carter)  blinkt uit in originaliteit naast de vele motorsites die vooral de presentatie van nieuwe modellen tot core-business hebben gemaakt.

Nooit een saai ogenblik dus, to put it in Dutch,  met goede en met humor geschreven verhalen. Geen (motor)onderwerp word geschuwd.

Het kan gaan over de zoveelste spectaculaire Bonhams motorveiling (‘Is it possible that auction maestros, Bonhams, has now sold more Brough Superiors than George Brough himself?’).

Maar je kunt ook een verhaal tegenkomen over Twinkle. Het in mei dit jaar overleden onehitwonder dat een motorfiets in haar song Terry (1964) liet binnenrijden.

De recente opening van een workshop voor De Grote Engelse Drie, vormt de directe aanleiding om Sump onder de aandacht te brengen. Daarin worden technische problemen bij BSA, Norton en Triumph besproken. Hoe verbeter ik de voorrem van mijn Triumph T120? Onderwerpen waar boemknalplof bovenop zit.

Al met al voelt Sump niet meer en niet minder aan als een warm bad. Met olie.

 

 

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie