Liefdewerk


Soms houdt het voor de Handigemannetjes ook een keer  op. Dan moeten ze het werk uit handen geven. Is er specialistisch gereedschap nodig of erkennen ze dat een ander een bepaalde discipline nog beter beheerst. Bijvoorbeeld om een anker te wikkelen, een frame te spuiten, een zadel te bekleden.

Ze zoeken dan hun toevlucht tot gespecialiseerde vaklui. Het liefst bij specialisten met liefde voor hun vak. Deze mooie adressen geven we graag een ereplek in ‘Liefdewerk’.

Krukas slijpen: Motoren Revisie Delfzijl, 0596 654508, www.revisie.nu  (Heije)

Rem uitdraaien, wiel spaken: Wielenspecialist Simon Poelma,  Uithuizen, 0595 431983. Zie voor bedrijfsfilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=_ciiBJc4-Bs (Jaap)

Revisie: Van Giersbergen Motorenrevisie, Silvolde, 0315 323163. Zie ook www.petervangiersbergen.nl  ‘Motorrijder in hart en nieren. Heeft veel ervaring met oude blokken, motorfietsen maar ook Bentley en Rolls.’ (Harold)

Revisie: Rob Brons Motortechniek, Zeist,  www.bronsmotortechniek.nl.  ‘Hoef je niet te vertellen dat een strakke passing bij gietijzeren cilinders vanwege grotere warmte-ontwikkeling taboe is’. (Arris)  

Revisie: Track Motortechniek, Cruquius, www.track-motortechniek.nl. ‘Het klinkt arrogant, maar eigenlijk kan en doe ik alles zelf. Wel heb ik groot respect voor het vakmanschap van Maarten van Track.’ (Jelle)

Spuitwerk: Frank Fijlstra, Bentelo, 074 3575774. ‘Goeie spuiter, neemt de tijd. Is ook motorrijder en bouwt kleurengamma op voor verschillende merken en typen’. (Bennie)