New Skool met ouwe school

Waar de laatste jaren heel veel tijdschrifttitels het loodje legden, lijkt de leeshonger onder het motorrijdend publiek groter dan ooit. Zo zeer dat uitgever New Skool Media  een markt ziet voor een nieuw magazine, Classic & Retro. Vanaf dinsdag 16 februari is het aan klassieke motorfietsen gewijde magazine in de winkel verkrijgbaar.

In dit aftrapnummer aandacht voor onder meer de gouwe ouwen Suzuki RG500, Kawasaki Z1, Honda CB250, Yamaha RD350 en zestig jaar  Triumph Bonneville.  Ook kunnen we een verhaal vinden over zwart geld  in de motorsport.

Het is een vier keer per jaar verschijnend ‘luxe magazine over schoonheid, avontuur, herinneringen, sterke verhalen, vieze handen, helden van weleer en liefde voor motoren’, zo belooft de uitgever. Naast motorfietsen uit het verleden, ‘old skool’, heeft het blad ook aandacht voor de retrotrends van dit ogenblik. Alleen al commercieel gezien – advertenties – een uitstekende gedachte.

New Skool Media  geeft het nieuwe magazine uit naast het bekende Motor Magazine en Moto 73 en heeft het tot een project van de redactie van Motor gemaakt.

De uitgever heeft naar het voorlopig lijkt succes met het oppoetsen van oude bekende en door andere uitgeverijen afgeschreven tijdschrifttitels. Naast de twee bovengenoemde motorbladen  heeft het onder meer Kijk, Knip Mode en Truckstar weer rijp voor de lezersmarkt gemaakt. Begin januari bereikte New Skool Media overeenstemming met Reed Business Nederland over de overname van Weekblad Elsevier.

Vanaf dinsdag 16 maart ligt Classic & Retro  in de rekken van de tijdschriftenboer. Losse nummers kosten €7,95

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie