Cruise Control

Ook altijd graag motorstuntman in een Tom-Cruisefilm willen zijn? Vergeet het maar.
Tom houdt liever zelf het stuur in handen. En de 56-jarige acteur loopt niet weg voor een risicootje meer of minder.
Hij blaast in zijn nieuwste, Mission:Impossible-Fallout, als agent Ethan Hunt helmloos door de straten van Parijs, jakkert tegen de rijrichting in over de Champs-Élysées, ramt een autoportier, slaat over de kop en stuitert op zijn kokosnoot all by himself.
Dat Cruise een zelfstuntende acteur is, wisten we natuurlijk al wel. Maar nu heeft Tommy het ook nog eens verklaard in een pas uitgekomen video van BMW. Een onderdeel van de publiciteitsmachine rond de dezer dagen gelanceerde verse editie van Mission:Impossible.
Gelet op zijn vele films waarin de motorfiets een rol speelt (o.a. andere Missions-Impossibles, Top Gun 2 en Days of Thunder) dan mogen we Cruise eerder stuntman dan acteur noemen. En het kan haast niet anders dan dat een eenmaal gecaste Cruise als extra voorwaarde laat opnemen dat er in de film een of meerdere scenes met de motorfiets wordt gedraaid.

Opmerkelijk is dat BMW – doordesemd van degelijkheid en veiligheid, dus braaf – blijkens het video-filmpje Tom graag presenteert als dare devil die de valhelm thuis aan de kapstok laat hangen. Nee, we gaan dat niet imiteren, ook niet als we net achttien zijn. Moeten we niet willen.
Desondanks maak ik me ondertussen wel zorgen over een stagnerende verkoop van kennelijk overbodig geworden hoofdbescherming uit de helmenlijn van BMW zelve.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie