Die stem!

Natuurlijk is het zeer op zijn plaats om de vorige week woensdag overleden Jaap Timmer – we zeggen het nog maar eens, Mister TT – te gedenken als een man die op bestuurlijk en organisatorisch vlak heel veel heeft betekend voor de motorsport en de TT Assen in het bijzonder.
Hoewel hij er al snel achterkwam niet zo’n heel geslaagde motorcoureur te zijn, in tegenstelling tot zijn vader Geert, zette hij zich naast zijn garagebedrijf in voor de nationale en internationale motorsport.
Timmer gaf de motorsport een stem. Een stem met een heel licht Drents accent en de gemoedelijkheid van gloeiendhete koffie met kruidkoek aan een Hooghalense keukentafel. Ik herinner me zijn stem uit de jaren zeventig toen hij als verslaggever in het sportprogramma Langs de Lijn motorraces en -crosses van commentaar voorzag.
Zijn toenmalige collega Klaas Samplonius haalt op rtv Drenthe herinneringen op en kende hem als een buitengewoon goed geïnformeerde commentator die over veel technische kennis beschikte, en desgewenst ook het merk tandpasta en de kleur ondergoed van de betreffende coureurs kon oplepelen.
Op YouTube is Timmer nog te beluisteren als verslaggever bij een Spaanse GP motocrosswedstrijd in 2000: http://www.crossxl.nl/2014/05/video-250cc-grand-prix-in-talavera-de-la-reina-van-2000/

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie