Duizenddingensite

Als je er niet in slaagt in de eerste versnelling een wheelie te maken ligt dat niet aan je motorfiets maar aan jou, de berijder.
Het is maar even dat we het weten.

Interessante stuff op een site voor motorstuntrijders. Ben ik dan zo’n stuntman? Neu, en mijn Norton ES2 heeft ook niet de minste ambitie met het voorwiel los van de straatklinkers te komen.
Maar ik geniet van dit soort teksten. Bovendien heb ik nooit geweten dat er een site bestaat waar stuntrijders elkaar ontmoeten en dit soort ‘how-to’-tips afschieten.
Ik belandde op stuntlife.com doordat ik aan het zwerven was geslagen. Ik zwierf zoekend naar motorverhalen over internet. Daarbij in het zadel geholpen door de prachtige site http://www.davidst.com/motorcycle_links.html. Niets is onmogelijk: sleutelen, kleding, bagage, motorreisdagboeken, onlinemagazines.
De site belichaamt een beetje mijn diepgekoesterde wens ooit een platform te maken waar álles op te vinden is. Van een artikel uit een Iers motorblad uit 1938 over de uitlijning van een Watsonian zijspan tot de noodzakelijke aanpassingen voor Franse ordonnansen om met hun Terrot zand te happen in de Algerijnse woestijn.
David, de sitebeheerder, presenteert ruim vijftig thema’s die elk zijn voorzien van vele tientallen links. Zo veel dat je binnen vijf minuten vergeten bent waar je nou eigenlijk naar op zoek was. Daaronder dus ook die stuntsite.
De Spartaanse lay-out van de site die zich richt op de Amerikaanse motorrijder moet je voor lief nemen. De site is verder gedateerd (voor het laatst bijgewerkt in 2008) waardoor je nog wel eens op dode links stuit. Maar ook dat deert weinig: op deze duizenddingensite blijven voldoende interessante sites en items over.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie