Hipster in het zadel

Geruit hemd, baard. En vooruit met een barbecue’tje in de late herfstzon erbij. Daar blijft het niet bij: ook de motorfiets met een klassieke inslag is deel gaan uitmaken van het hipster-leven. Leer, vet en olie passen deze lifestyle als een stel handgemaakte kalfsleren zomerhandschoenen.

Van Bennie (zie Handigemannetjes) kreeg ik al een prachtige reeks Joetjoepies uit het leven van deze gemotoriseerde hipsterheroes te zien. En Harold (zie Handigemannetjes) ontdekte deze doelgroep door zijn webshop voor Europese motoren www.motolab.nl. 

Voor de bike-keuze ging de aanvankelijke voorkeur bij de Nieuwe Motorrijder uit naar betrekkelijk goedkoop aan te schaffen Jappen uit de jaren tachtig. Ze werden omgebouwd tot Engels gestyleerde caféracers. Inmiddels, zo merkt Harold aan de sturenverkoop, is de interesse verplaatst naar de scrambler.

“Dat lage, korte stuurtje van de caféracer zat kennelijk niet echt comfortabel en de rechte zit van de scrambler met hoger stuur begint nu  aan populariteit te winnen.” Ja Harold, en wat denk je van die baard plat op de tank vlak boven de benzinedop?

En inmiddels is er ook een hipster-run ontstaan op retrohelmen uit de jaren tachtig, en in het bijzonder op de helm met Bubble Visor.  Je kunt met het  vizier van Biltwell, verkrijgbaar in vele kleuren, de wereld naar je hand zetten. IMG_1443Of  je er nu  oranje, rose of groen en geel tegenaan wilt kijken.

In elk geval moet de nieuwe retro-interesse  de onder ledenuitdunning zuchtende veteraanmotorclubs als megafoonstoten in de oren klinken. Een geheel nieuwe doelgroep.

 

Wie nog wat hipster-inspiratie zoekt, kan ik mede namens Bennie de volgende sites en YouTubes aanbevelen:

themotolady.com (vrouwen op classic bikes), bubblevisor.blogspot.nl (veel foto’s wonderlijke zelfbouwcreaties), ottonero.blogspot.nl (louter foto’s jaren ’80 caféracers, crossers en  scramblers; directe link werkt niet),

rocket-garage.blogspot.nl (Italiaans blog met veel foto’s), thevintagent.blogspot.nl/ (foto’s en tekst met ook veel roestwerk uit jaren pre ’30).

Videos zijn onder meer te zien te zien op: lecontainer.blogspot.nl (Beiers weekend met caféracers, vetkuiven, petticoats en psychobilly) of bekijk eens deze  mooi gemaakte ‘hipstercommercials’   www.youtube.com/watch?v=xm0_UOiSqKA of www.youtube.com/watch?v=mbz0CYyidzU.

 

 

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Hipster in het zadel

  1. Joris schreef:

    De ware motoren zijn de zelfbouw creaties! De motoren opgebouwd uit losse onderdelen, bloed een zweet!

  2. Mooie foto van die helm. Ik heb zelf ook een motorfiets, maar dan niet zomaar er eentje gekocht. Ik kocht een vrij kale motorfiets en heb er zelf het een en het ander aan gemonteerd. Met de benodigde motoronderdelen heb ik er iets van proberen te maken.

Geef een reactie