KNMV verder met Geratel

LOGO_GERATELAspirant-kopers kunnen met KNMV-korting vanaf half maart een aankoopkeuring laten doen door Geratel.nl. Daarmee heeft de KNMV een nieuwe keuringspartner gevonden in Lucy van Ostade, de vrouw achter Geratel.nl. Van Ostade is voor de KNMV geen onbekende. Zij verzorgt verschillende sleutelcursussen voor de vereniging.
Een half jaar geleden beƫindigden de KNMV en keurmeester Erik van Lent om zakelijke redenen hun samenwerking. Van Lent trad vanaf 2012 op als keurmeester van motorfietsen namens de KNMV. Hij groeide mede daardoor uit tot het boegbeeld van onafhankelijke motorkeuring.

Volgens KNMV-woordvoerder Bas Vis konden ze er zakelijk met Van Lent niet uitkomen. “En je wilt na een paar jaar ook wel weer wat anders, hoewel de samenwerking met Van Lent altijd goed is geweest. Het is niet zo makkelijk vervolgens een geschikt persoon te vinden omdat je voor dit soort keuringswerk iemand met gezag in de motorwereld nodig hebt.”

erikvanlent_klein

Van Lent zag eerder samenwerking als medewerker bij het toenmalige ANWB-motorblad Promotor op de klippen lopen. Mede omdat hij te kritisch zou schrijven over nieuwe motorfietsen.

Van Lent: “Ze vroegen me vervolgens voortaan alleen over oudere motorfietsen te schrijven.” Na enkele overnames van het voormalige ANWB-motorblad, verflauwde de belangstelling bij de achtereenvolgende uitgever(s) voor zijn kritische motorverhalen.

Rotzooi

Eenmaal ‘op straat gezet’ haalde hij in een column op zijn eigen site eens uit naar collega-motorjournalisten die zich bij testritten van nieuwe modellen door de fabriek in de watten laten leggen. Dat zou van invloed zijn op hun bevindingen waardoor onder meer ernstige gebreken in hun verslag onbesproken bleven.

Van Lent: “Ach, de motorbladen moeten vooral advertenties verkopen. Een kritisch verhaal past daar niet bij. Maar mij gaat het erom dat de rotzooi van de straat af moet, en dat mensen veilig kunnen motorrijden”.

Het blad Promotor maakt nu met Classic & Retro en Moto 73 deel uit van motor.nl. Van Lent beperkt zich inmiddels hoofdzakelijk tot zijn site erikvanlent.nl waarvoor hij nog altijd (kritische) columns schrijft. Daarnaast geeft hij sleutelcursussen en is hij nog werkzaam als onafhankelijk keurmeester.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie