Motorkersttrui

Hè, gezellig: breien! Nu de weg te zout en de schuur te koud is en we enigszins met de handen in het haar komen te zitten, brengt het decembernummer van The Piled Arms (BSA-clubblad) uitkomst.

Met de kerst voor de deur gaan we bij een knappend haardvuur ouderwets gezellig de breinaalden laten tikken. Dit is advent zoals advent hoort te zijn met als eindresultaat een mooie, warme wollen wintertrui met het logo van je favoriete motormerk.
De PA komt met handige tips over wol- en naalddikte. Want let op, dit luistert nauw. Maar niet alleen dat, ook presenteert het blad een machtig breipatroon waarmee al instekend, overslaand en doorhalend de tekst BSA Owners Club op de trui verschijnt.

Omdat we de breipennen in de jaren zeventig hadden laten liggen, heb ik snel even wat geïmproviseerd met twee voordeelbakschroevendraaiers. De pendikte is hierbij niet 2 à 2,5 zoals in de PA wordt aanbevolen, doch maar liefst 6. Daardoor ontstaat dan wel weer een grover, stoerder breisel.
Volgens Saskia Veldhuis van de site wol-zo-eerlijk.nl gaan er in een trui voor een volwassen man met een normaal postuur (klein buikje mag) 14 bollen wol à zeventig meter. Dat betekent dat er bijna een kilometer garen op de pennen verwerkt moet worden. Een klein rekensommetje leert dat ik dagelijks 125 meter moet wegbreien om op tijd met kerst de trui aan te kunnen trekken.
Zou ik echter zondag 23 december niet breiend willen doorbrengen maar met mijn nieuwe aanwinst willen schitteren op de Christmas Pleasure Trial in Deelen bij Arnhem dan moet er 160 meter wol per dag doorheen.
Dat wordt racen op de pennen.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie