Norton Bijbel

Hè hè, eindelijk heeft de Norton Commando dan zijn heilige boek. Onder de titel ‘Norton Commando Bible. All models 1968-1978′ komt de Britse uitgever Veloce met het ultieme Commandoboek van motor- én tractorjournalist Peter Henshaw.

Het boek (144 pagina’s, 163 illustraties) vertelt het Commando-verhaal van jaar tot jaar, inclusief technische specificaties en kleine en grote wijzigingen die het ontwerp onderging.

Norton-grootheden als coureur Peter Williams, Bob Trigg (verantwoordelijk voor de styling van de Commando), maar ook commanders-in-chief als Dennis Poore (Norton-Villiers en Norton Motors) en Mike Jackson (Norton-Villiers) komen aan het woord. Via deze contacten slaagde de auteur er ook in niet eerder gepubliceerde foto’s en tekeningen aan het boek toe te voegen.

Het boek is niet alleen bedoeld voor de Commando-rijder met belangstelling voor de geschiedenis van zijn motorfiets, maar ook voor sleutelaars die hun ‘Comma’ willen restaureren, zegt de uitgever.

Hier zijn niet alle recensenten het mee eens. De Engelse classicbike-site Sumpmagazine noemt het weliswaar een boek waarmee je onderuitgezakt in een luie stoel met een potje bier en een nootje onder handbereik best enkele uren kunt doorbrengen, maar beoordeelt het ook als ‘oppervlakkig’. Zeker waar de bijbel claimt een restauratiegids te zijn.

En dan moet deze nieuwste uitgave ook nog opboksen tegen andere ‘bijbels’ zoals Norton Commando: The Complet Story van Matthew Vale en Norton Commando van Mick Duckworth, naast de werkplaatshandboeken en een buyer’s guide van ….Peter Henshaw.

Unique selling point van het boek: de uitgever verklaart dat de auteur van een lange lijst motorboeken en -artikelen het hele jaar motor rijdt (geen tractor?) en geen automobiel bezit.

Zijn hier nog kosten aan verbonden? Jazeker: 35 pond. Bestellen? www.veloce.co.uk.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie