Passie na Harleydip

Harley2009In augustus was er niet alleen het zure nieuws dat gestolen Harleys maar zelden worden teruggevonden (gemiddeld zes procent, bij andere motorfietsen is dat 40 procent). Maar ook was er het alarmerende verhaal dat uit onderzoek van de RDW en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit bleek dat bij maar liefst 186 van 210 onderzochte zelfbouwmotoren de blokken en versnellingsbakken van diefstal afkomstig waren.

De 210, merendeels Harleys, waren geselecteerd nadat een blik in de boeken van de RDW uitwees dat de hoofdonderdelen (blok en/of bak) al eerder op andere motorfietsen waren gesignaleerd.

Kortom de Harleyrijder is heel erg aan goed nieuws toe.

En dat is er! In Australiƫ is de Harleyrijder de meest gepassioneerde motorrijder. Dat meldt vandaag de Australische site Motorbike Writer. Bijna 75 procent van hen toont zich een tevreden rijder. Kawasaki (67 procent), BMW (66), Yamaha (62), Honda (61) en Suzuki (59) hobbelen er een beetje achteraan.

Het kan niet op. Want eerder had ook al het Amerikaanse magazine Consumer Reports vastgesteld dat de berijders van Harley en Victory, een andere dikke Amerikaanse V-twin die sinds 1998 op de markt is, het dikst tevreden met hun bike zijn.

 

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie