TT-keuken Norton

Op YouTube doken de afgelopen maanden twee prachtige fragmenten van de TT uit 1948 op. En voor alle duidelijkheid daarmee bedoel ik de enige echte TT, die op Man. Het zijn opnamen die afkomstig zijn van een al in 2006 uitgegeven dvd van DukeVideo: TT 1948, een 36 minuten durend filmverslag.

Norton-coryfee Harold Daniell (hier nog tweede) moet in de laatste ronde met versnellingsbakproblemen  de strijd staken. plaats.

Norton-coryfee Harold Daniell (hier nog tweede) moet in de laatste ronde van de TT 1948 met versnellingsbakproblemen de strijd staken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ruim vier minuten lang YouTube-filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=PiN61a4KaKc&ebc=ANyPxKqX1UgeGT1yzSMVIJDaripNuAWoG2d-9reFIrrUNbib5oiUtZkxGA9vYOrqzmQQyWYP7lVM1jUIzA9P07_nYWvM2hjVvA) geeft een samenvattend verslag van de toen nog door Norton gedomineerde Senior-race waarin we de grote Norton-constructeur Joe Craig himself een cilinderkop zien lichten en de keurmeesters van de TT toegang verschaft tot het binnenste van de cilinder om de inhoud ervan op te meten.

In het eveneens ca. vier minuten durende fragment https://www.youtube.com/watch?v=hU9uS2d9Gp0 krijgen we een nadere blik in de Norton-keuken. De mecaniciens van het fabrieksteam bereiden de vijf Norton 30M’s voor op de race. We zien ook coureur en Senior-winnaar Artie Bell – in colbert met joyeus pochet – die een kijkje in de werkplaats komt nemen.

De commentaarstem van de Engelse motorjournalist Graham Walker maakt de beelden af en de dvd (9 pond) of de download (3 pond) via DukeVideo tot een hebbeding.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie