Valse voorjaarsstart

Foto Maarten de Croon

Foto Maarten de Croon

IMG_2777ES2 klaar voor het voorjaar. Magneet opgesterkt, nieuwe achterband, nieuwe ketting.  Proefritje. Eerste rit voert naar de plaatselijke benzinepomp voor wat lucht in de banden. Een meter of vijftig voor de pomp van garagebedrijf Jan de Croon in mijn woonplaats Twello, houdt de ES2 in en slaat af. Mmm had ik nog zo weinig benzine in de tank? Geeft niet. Stukje lopen, tanken, lucht en weer verder.

Tank blijkt niet leeg. Bougie? Prima vonk. Maar de bougie wordt niet nat na herhaald aantrappen.  Hu? Inlaatklep bekijken. Bij het openen van de inspectiepoort zie ik het al. Centimeters speling op de stoterstang van de inlaat.  Klep doet niets meer.

Met de aankoop van een Marsreep en een flesje mineraalwater uit de tankshop bereid ik me voor op een zware wandeling met Norton aan de hand  huiswaarts. Mijn nog geen half uur geleden losgekomen voorjaarsgevoel is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen.

Net als ik mijn jas  en helm over de motor heb gedrapeerd, komt garage-eigenaarJan de Croon senior even poolshoogte nemen. “Lopen? Met dat zware ding? Wacht.” Even later dirigeert hij me zonder nadere tekst met de ES2 op de bergingsauto.

Uiteindelijk maak ik gezeten op de motor bovenop de platte wagen een toer door mijn dorp. Verbaasde blikken. Achter het stuur Jan de Croon. Hij zet me thuis af. Nee, van een kleine tegemoetkoming wil hij niet weten. Helpt de motor af te laden, stapt weer in de auto en vlak voordat hij het portier dicht, trekt roept hij ‘motorliefhebber, hè’.

Het voorjaarszonnetje komt weer tot leven.

Als ik de rockerbox openmaak blijkt de schade mee te vallen. De tuimelaar is van zijn as gelopen en ligt ongeschonden in de rockerbox.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie