TT ‘Roadmovie’

Gelouterd filmacteur Liam Neeson.

Gelouterd filmacteur Liam Neeson.

Met Ben Younger is er eindelijk weer een speelfilmregisseur die de spanning van de TT-races op Isle of Man in een filmscript gaat stoppen. Volgend jaar maart zouden de opnamen – op locatie – starten.

Het script vertelt het verhaal van een Amerikaanse oud-motorcoureur die nog een keer de clip-ons ter hand neemt en een diep gekoesterde wens waarmaakt om een TT op Man (IoM) te rijden.

Ook voor BenYounger gaat met deze ‘roadmovie’ een diep gekoesterde wens in vervulling. Al vanaf 2000 speelt hij met de gedachten IoM en de TT te gebruiken als decor voor een goed (motor)verhaal. Dit verhaal is – zo mogen we verwachten – bij hem in goede handen. Newyorker Younger geldt als een fervent motorenthousiast die ook zelf met de knieën verschillende racecircuits geveegd heeft.

Aanvankelijk circuleerden voor de hoofdrollen de namen van filmacteurs Matt Damon en Liam Neeson. Medeproducent Bold Films ontkent uitdrukkelijk de betrokkenheid van Damon bij dit project. Zijn naam zou door Honda in de wereld zijn gebracht. Deze zou voor de film een CBR10000RR Fireblade de baan op sturen.

Bold heeft overigens niet ontkend dat Neeson een rol in de film gaat spelen. Neeson, zelf motorrijder, kwam afgelopen zomer nog onzacht in aanraking met een overstekend hert, heeft eerder bijgedragen aan de filmdocumentaire Road over de succesvolle Noordierse familie Dunlop.

Cameron Donald, de Australische tweevoudig TT-winnaar, zou in de op stapel staande film een deel van het (stunt)werk op zich nemen.

De TT op IoM stond ruim 80 jaar geleden in de speelfilm No Limit (1935) centraal. Het was een comedy met George Formby jr. in de hoofdrol.

Ben Younger leverde dit jaar zijn derde film, Bleed for This, een film over een bokskampioen, af.

 

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie