Vintage voor watjes

Sterling van Black Douglas

Alweer van verbazing van mijn zweefzadel gedonderd. Een fata morgana? Nee echt, een echte flattanker, een hagelnieuwe. De Black Douglas Motorcycle Company brengt met de Sterling een flattanker op de markt die een fantasy-remake is van de ‘platte benzineopslagplaatsen’ uit de eerste decennia van de vorige eeuw. Inclusief schokdempen op het zweefzadel, girdervork voor en trommelremmetjes voor en achter.

De framebouw van deze vintagebikes vindt plaats in de buurt van Milaan waar de blokken uit Taiwan in de Italiaanse frames worden gehesen.

Ze zijn er in een 125 en een 230 cc versie. In verschillende kleurstellingen en naar believen met een ‘herring can’ of een moderner ogende Lucas koplamp als lamphuis.

Velocette 1913

Het eencilinder blok is oliedicht en je broek wordt niet in het vet gezet door openliggende klepveren en ook ontbreekt de levensgevaarlijke vleesmolen aan de linkerkant van het blok. Eigenlijk een ding voor watjes dus.

Prijzen variƫren van ruim 11.000 (125 c) tot ruim 12.000 euro voor de 230-versie. Zie ook theblackdouglas.com.

Er zijn er overigens meer die zwaar door de vintagekoorts zijn bevangen. Zo produceerden de Texaanse Hanlon Brothers in de jaren tien van deze eeuw onder meer een getrouwe kopie van de Flying Merkel uit 1911.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie