Ze willen Stahlwille

De vier inmiddels geraadpleegde Handige mannetjes roepen onmiddellijk ‘Stahlwille’ als ik ze vraag naar hun favoriete tool. En dan gaat het om hun basisgereedschap, steek- en ringsleutels.

  • ‘Fantastisch, licht en sterk. Geen sleutels waar het chroom vanaf bladdert’ (Bennie)
  • ‘Goed materiaal’ (Heije)
  • ‘Ligt lekker in de hand. Kost wel wat meer. Voor de prijs van één sleutel koop je een volledige set in de bouwmarkt’. (Jaap)

 

HARALDtoptool (2)  JAAPstahlwilleBENNIEstahlwilleHEIJEtoptools

 

De dopsleutel met T-stuk uit de collectie van Harold is zo goed, zegt hij,  omdat je daarmee de kracht gelijkmatiger verdeelt. Een steek- of ringsleutel oefent op één punt altijd meer kracht uit.

Op het toolboard van Heije trekt overigens onder de rij kwaliteitsgereedschap ook een ander klein sleuteltje de aandacht. Daarop ontdekken we de naam ‘Grolsch’; een special tool om de kop van een flesje bier te lichten.

Een setje van zeven metrische ringsleutels heb ik op www.stahlshop.nl gezien voor rond  de 100 euro. Let bij verschillende shops ook op actieprijzen. Zo biedt Toolspot.nl een 9-delige set ring-/steeksleutels voor ca. 90 euro aan. Overigens ben je  met een  ‘gebruikte’ sleutel(set) op Marktplaats nog voordeliger uit.

Dit bericht is geplaatst in toptools met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie