Met de fles in de hand

Ja maar ik heb nog nooit op een tennisbaan gestaan, jammerde ik met een pijnlijke elleboog bij mijn huisarts. Dan rijdt u zeker motor. Hij kreeg ons, motorrijders, bij bosjes op zijn spreekuur, met name kilometervreters en off-roaders.

De tennisarm is een aandoening van de pezen van de onderarm die de buiging van de hand aansturen. Het is een veel voorkomende klacht onder motorrijders. Vooral als je met een trial- of off-roadmotor het veld in duikt en over hotseknotse circuitjes met hellinkjes en kort draaiwerk extra stevig je stuur vastpakt, steeds als je uit het zadel gewipt dreigt te worden. Na verloop van tijd gaan de pezen tegenstribbelen.

De zandbakkensite van adventurebikeriders besteedde kort geleden ruim aandacht aan de klacht en – belangrijker – auteur Suzie Bostock komt ook met een oplossing voor de klacht. Onder het motto ‘voorkomen is beter’ moet er getraind worden.

Meer dan een stoel, een tafel en een plastic fles met een litertje olie is niet nodig. Met de fles in de hand wordt daarbij de elleboog met verschillende oefeningen steeds kortdurend belast.

Bostock raadt overigens aan om de motor een tijdje te laten staan om met behulp van de oefeningen eerst van de pijn af te komen. Zie voor de oefeningen https://www.adventurebikerider.com/how-to-avoid-and-treat-tennis-elbow/.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie