Motordromen

Ik ben zo iemand die zijn dromen maar niet kan vasthouden. Als ik met mijn blote voeten op het kouwe zeil sta, is er een vage notie dat er ergens iets geweest moet zijn. En net als ik een beeld wil opbouwen uit een vage contour van een weg, een berm of nee een pad met een struik, neemt dat ontluikende beeld ogenblikkelijk wraak en lost op in het niets.
Volgens Freud zouden veel van onze dromen een uitdrukking zijn van seksuele verlangens. Daarom alleen al lijkt me de droomsite expertofdreams.com niet erg betrouwbaar: in het A tot Z-overzicht van droomonderwerpen ontbreekt het lemma sex hinderlijk. Het onderwerp blijkt in de vorm van overspel een beetje te zijn weggemoffeld onder het hoofdstukje motorcycles. Maar gelukkig vinden we er dus wel de nodige duidingen over dromen met de motorfiets in de hoofdrol. Weliswaar gaat het allemaal lekker kort door de bocht, en zijn ze van het niveau horoscooppsychologie, maar à la, een motorhandschoen is gauw gevuld. In het algemeen betekent dromen over een motorfiets dat je vooruitgang boekt in je leven. Maar ook dat je (financiële) vrijheid hoog in het vaandel hebt staan, stelt de site. De motordroom is een zelfgeregisseerde film van iemand achter wiens uitgestreken gezicht van alledag een rebel schuilgaat. Het zegt ook dat je liever volop aan het leven deelneemt dan als toeschouwer aan de zijlijn staat. Dit allemaal volgens de ‘droomexpert’. Vervolgens passeert snel achterelkaar een spervuur van uiteenlopende motordromen.
Dromen over een motorongeluk? Je zit in een levensfase waarin je volop risico’s neemt.
Je voelt wind door je haren? Je bent op zoek naar vrijheid.
Niet zelf aan het stuur maar achterop? Overspel. Maar wil ook zeggen dat je weinig controle hebt over je eigen leven.
Rij je door velden en bossen? Je moet nieuwe stappen zetten in het leven.
Rijden zonder helm? Verwijst naar opstandigheid.
Een roodgekleurde motorfiets? Duidt erop dat je je ergens heel erg happy over gaat voelen. Maar het kan evengoed een teken zijn dat je bang bent vrijheid niet aan te kunnen of dat je een taak maar niet kunt afmaken.
Meer motorfietsen tegelijk? Je moet je meer op jezelf richten. Zo niet dan brengen negatieve gedachten je tot ontevredenheid. En het zou wel eens kunnen zijn dat je een overschot aan energie of (financieel) vermogen hebt waardoor je anderen van je vervreemdt.
Heerlijk horoscoopgebep. Maar nogmaals, ik weet niet wat ik in mijn leven bij elkaar heb gedroomd. Misschien iets over een motorfiets waarop ik als duopassagier meereed? Ik heb hier geen herinnering aan.

Dit bericht is geplaatst in blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie