Stuifzanddrenten

Oja, in elk jaaroverzicht gaat het natuurlijk over de blokkeerfriezen. Maar voor ons motorrijders was dit het jaar van de stuifzanddrenten.

Eens effe lekker de gaskraan opendraaien en wegspuiten over een stukkie zand of spinnen in de vette klei leek lange tijd nauweliijks nog mogelijk. Met dank aan die altijd maar procederende grachtengordeliaanse natuurclubjes zijn we al weer sinds decennia verbannen uit bos en hei en moesten we toezien dat onze crosscircuits veranderden in doodse spooklandschappen.
Maar het afgelopen jaar bleek dat de rechter geen enkel bezwaar ziet in crossen in natuurgebieden. Het kan en het mag.
De rechtbank in Leeuwarden sprak in augustus drie Drentse off-roaders vrij van een eerdere straf voor het rijden in natuurgebied het Holtingerveld in Zuid-West Drenthe. De mannen waren eerder onterecht bestraft want ze hadden noch een kamsalamander noch een witsnuitlibelle platgereden. Althans niet aantoonbaar. En dat moet wel even worden bewezen aldus de wakkere advocaat van het drietal. Klopt, zei de rechter.

Goed nieuws. Want het maakt niks uit of je tegen een vos opknalt, een adder doormidden rijdt of tot stilstand komt in een jeneverbes, zo lang deze niet tot de beschermde soorten voor een bepaald natuurgebied behoren. En áls je in het Holtingerveld een kamsalamander van de sokken zou rijden dan moet nog wel worden vastgesteld dat jij degene bent geweest die daarvoor verantwoordelijk was.
In 2019 het gas erop en bos en hei in met Tiger Cub en Norton Wasp!

Dit bericht is geplaatst in blog. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Stuifzanddrenten

  1. Pingback: Crossen op kunstzand - BoemknalplofBoemknalplof

Geef een reactie