Norton SOS (5)

De Britse pensioentoezichthouder begint een onderzoek naar de rol van Norton’s ex-baas Stuart Garner bij het Norton-pensioenschandaal. Dat meldde The Guardian gisteren.

De toezichthouder die werkt namens de overheid, is geïnformeerd door de pensioenombudsman over de verdwijning van de pensioenmiljoenen van in totaal 228 mensen. Zij vertrouwden in 2012 en 2013 hun geld toe aan een pensioenplan van Norton. Daartoe boekten ze hun geld uit reguliere pensioenfondsen, in totaal zo’n 14 miljoen pond, over naar een pensioenplan van Norton onder beheer van Garner. Na vijf jaar zou dat geld in één keer en belastingvrij beschikbaar komen. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan kregen de gedupeerden ook nog eens een forse belastingaanslag.

De pensioenombudsman tikte Garner vorig jaar mei na een eerste klacht op de vingers wegens belangenverstrengeling. Garner handelde in strijd met de Britse Pensioenwet door als beheerder van de pensioengelden het kapitaal in zijn eigen bedrijf te steken.

De ex-Nortonbaas hangt een boete of celstraf boven het hoofd. Na het onderzoek kan de pensioentoezichthouder besluiten de zaak bij de rechtbank aanhangig te maken.

In februari hield de pensioenombudsman opnieuw een hoorzitting over klachten van pensioenrechthouders die hun geld nooit meer hadden teruggezien. Garner is daar niet verschenen om zijn toelichting op de zaak te geven.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie