Norton SOS (7)

De voormalige Norton-ceo Stuart Garner heeft eind december vorig jaar de productierechten van het Norton 961 blok verkocht aan het Chinese tweewielerbedrijf Jinlang.

Het bedrijf dat is gespecialiseerd in scooters en lichte motorfietsen zou het blok in samenwerking met een niet nader genoemde Italiaanse designer willen inbouwen in een nieuw te ontwerpen motorfiets, bedoeld voor de wereldmarkt.

Omdat Garner en Jinlang de overeenkomst een maand voor de faillissementsaanvraag van Norton sloten, gaat de nieuwe eigenaar ervan uit dat rechten op het 961-blok, inclusief de daarbijhorende mallen, gereedschappen en machines, buiten het faillissement vallen. Met welk bedrag de overname is gemoeid is niet bekend.

Het Britse motorblad MCN meldde dit deze week op zijn site.

Dit zou goed nieuws kunnen betekenen voor huidige 961-bezitters omdat hiermee ook weer (vervangings)onderdelen beschikbaar kunnen komen.

Jinlang produceert al motorblokken voor onder meer Zhong Shen. Dit is een bekende in Nortonkringen, want eerder, in 2017, verkocht Garner de rechten voor de 650 cc Atlas en Nomad twins aan deze Chinese motorreus.

Dit bericht is geplaatst in blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie